Лист до керівників обласних адміністрацій про організацію 2024/2025 навчального року в закладах загальної середньої освіти напередодні підписав міністр Оксен Лісовий.

Одна з рекомендацій — присвятити перший урок 2 вересня вшануванню пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Методичні поради, як провести урок «Vincit qui meminit (Перемагає той, хто пам’ятає)» розробив  Український інститут національної пам’яті.

Торік МОН радив провести першим урок на тему «Ти як? Повертаємось до школи». У 2022/23 — «Ми українці: честь і слава незламним».

Ще одне побажання від Міністерства освіти і науки — визначитися із тривалістю зимових канікул, враховуючи, наскільки безпечним є очне навчання в громаді і залежно від погодних умов.

Надважливим завданням у документі названа безпека всіх учасників освітнього процесу. МОН нагадує, немає у школі укриття — має бути облаштовано тимчасовий захищений простір.

Серед пріоритетів — «відновлення доступу до очної освіти для якомога більшої кількості дітей там, де дозволяє безпекова ситуація, а також підвищення ефективності дистанційного формату навчання».

Поділитися цією статтею